Mijn eerste week op school

Mijn eerste week op school

Voordat ik aan deze opleiding begon, deed ik Mavo op middelbaar onderwijs. Terwijl ik bezig was met mijn laatste jaar, ging ik op zoek naar een leuke vervolg opleiding op het MBO. Tijdens het zoeken popte deze opleiding eruit! Een paar weken later ging ik naar de open dag met mijn zus. En vanaf het moment dat ik binnenliep dacht ik, ‘Ja, dit wordt mijn nieuwe school’. Zeker na de introductie van de opleiding zag ik het mezelf al doen. Dezelfde avond nog heb ik me ingeschreven voor deze opleiding! Toen ik had gehoord dat ik was aangenomen, kwam na de zomervakantie de ontmoeting met de klas! Ik heb echt een ontzettend leuke klas en zeker als we woensdag praktijkles hebben, merk je gewoon dat we goed met elkaar kunnen samenwerken en dat het klikt.
Na de introductie begon de eerste echte schoolweek. Ik ga jullie wat vertellen over twee dagen uit mijn eerste school week op het ROC Hilversum. Mijn twee favoriete dagen van de week zijn dinsdag en woensdag.
Dinsdag is een talendag, wij hebben op een dag Engels, Duits en Nederlands. Dinsdag begonnen we om 9 uur met het vak Engels, de docent stelde zich voor en legde uit wat we gingen doen dit semester. Het was leuk en eigenlijk was de opdracht ook heel simpel. Het tweede lesuur is Duits, ik heb zelf wat moeite met Duits en het was eerlijk gezegd ook wat weggezakt omdat ik in de vierde geen Duits heb gehad. Maar het fijne is dat we bij het begin beginnen, alles wordt in een rustig tempo herhaald en het is beroepsgericht Duits, dus in mijn geval Horeca management. Voor het eerst sinds een paar jaar dat ik Duits heb, vond ik Duits leuk.
Na het vak Duits hebben we een half uur pauze, de pauze hebben mijn klasgenootjes en ik doorgebracht in de kantine. De kantine is groot, maar wel leuk en goed ingedeeld. Je hebt allemaal verschillende zitplaatsen in allerlei verschillende vormen en stijlen. Na de pauze hadden we gym. Gym is leuk, het lekker om even te bewegen na al die theorie. Na gym hebben we Nederlands, hier hebben we ontzettend leuke docent voor. In deze les kregen we onze eerste opdracht, deze opdracht hield in dat we een presentatie moesten doen over een beroemdheid.
Woensdag hebben we praktijkdag, hier leren we alle kneepjes van het vak. De ene helft gaat in de keuken en de andere in de bediening en dit wisselt om de zoveel tijd. Dit vind ik echt heel leuk, omdat je de stof veel beter leert dan als je het alleen maar op uit de boeken leert.
Dus zoek je een leuke uitdagende opleiding, dan is deze opleiding wat voor jou!

Kim Hauer

MBO Horeca Hilversum