De woensdag

De woensdag

Graag zou ik jullie wat vertellen over onze woensdag op school. De woensdag is voor ons een praktijkdag. Op deze dag koken we, of bedienen we. Het is erg leuk naar mijn mening en ik sta momenteel in de keuken. De koks die in de keuken staan, moeten elke dag om 13:00 aanwezig zijn. De bediening die het restaurant de gasten bedient, moeten om 13:30 aanwezig zijn. Ik ga u vertellen over hoe ik het beleef. Ik hoop dat u het leuk vindt. J
Het begint allemaal om 12:15, als ik weg fiets vanuit mijn huis in Kortenhoef. Ik ben rond 12:50 op school, ik kleed mij om in de kleedkamer en trek mijn koksbuis aan. Ik sta namelijk in de keuken. Ik praat nog met wat mensen en ga dan de keuken in. Ik was meteen mijn handen en we wachten met een aantal mensen op de laatkomers. Als iedereen in de keuken staat, begint meneer den Hartog met de uitleg. Dan de mise en place. Dat betekent dat je alles voorbereid voor het diner. Als dat klaar is, is het inmiddels 16:00. Nadat de mise en place gedaan is en de keuken schoon is, hebben de mensen die in de keuken staan en de mensen die in het restaurant staan pauze om wat te eten of eten te halen. Iedereen wordt weer om 17:15 weer in de keuken en in het restaurant verwacht. We beginnen dan met de laatste voorbereidingen. Rond 17:30 komen de eerste gasten. Ze krijgen een amuse die door de keuken bereid wordt. Dan begint alles. Alle gerechten worden in de keuken klaar gemaakt. De gasten kunnen genieten J de keuken is ongeveer om 21:30 – 22:00 klaar. Het restaurant zit nog iets langer om na te bespreken.
Ik vind het heel erg leuk om in de keuken te staan, alhoewel het restaurant mij ook wel heel erg leuk lijkt. Ik kook oprecht met heel veel plezier. Heel veel ingrediënten zijn vers en vers bereid. Kom eens langs om te proberen!

Lars Kool

MBO Horeca Hilversum