De eerste schooldag

De eerste schooldag

Dit is voor mij het eerste jaar op het ROC Hilversum. Ik wist niet wat me te wachten stond. Het is veel verder dan mijn oude school, dat deed ik in 2 minuten fietsen! Nu zit ik een uur in de bus om hier te komen. Door deze verandering was ik de eerste dag heel zenuwachtig. Vooral of ik op tijd zou zijn en of ik niks zou missen. De busreis hier naartoe is elke dag weer een drama. Maar na dit lange uur kwam ik eindelijk aan op school
Eerst nog even zoeken want het is zo een groot gebouw. Nou ik was binnen. Ik wist niet wat me overkwam. Het leek net of ik zwom in een zwembad in het buitenland met allemaal mensen. Mijn eerste gedachten waren “ Laat me terug gaan naar mijn eigen school”. Alles was hier zo onbekend. Geen idee waar alle lokalen waren en wie mijn klasgenoten waren. Gelukkig ken ik 2 leerlingen die mij in de klas zaten. Samen hebben we toen gezocht naar het lokaal. Langzaam stroomde de klas vol met andere mensen die ik nog niet kende. Nu werd ik wel heel nieuwsgierig! Na de kennismaking met de klas en de mentor was ik wel heel opgelucht. Ik maakte als snel een nieuwe vriendin en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Het gesprek en de spellen in de klas duurden niet heel lang. Al snel stonden we weer buiten en moesten we alle spullen ophalen voor de praktijklessen.
Deze eerste schooldag ging heel snel en ik heb veel mensen leren kennen. Gelukkig hebben we ook weer bijna vakantie waar ik lekker in kan uitrusten van deze eerste weken. Deze school bevalt me heel goed, omdat ik eindelijk iets doe wat ik wel leuk vind.

Babette klas HHOHMO5P

MBO Horeca Hilversum