MBO College Hilversum wint sharing success amusewedstrijd

Amusewedstrijd-Sharing-Success

Crabvocado – BESTE AMUSE 2013

Wesley van Rijswijk en Barry van Tricht, daarbij geassisteerd door Tom Penning de Vries, van het MBO College Hilversum hebben met de amuse “Crabvocado” op zondag 10 november in Grand Hotel Huis ter Duin de finale van de Sharing Success Amusewedstrijd gewonnen.

Naast de prijs voor Beste Amuse werd er ook een prijs voor de Beste Wijn-Spijs combinatie uitgereikt. Deze prijs ging naar het Cingel College – Cas Spijkers Academie. Zij kozen voor de combinatie van “L`amour de Moules” met de La Vieille Ferme Rouge wijn. Het team uit Breda bestaande uit Leroy Veldman en keukenstudenten Sofiane Lameche Bons en Louis Craninckx krijgt een voucher voor een geheel verzorgde Masterclass Exclusieve Wijnen aangeboden door J.J.C. Kwast Wijnkopers. De publieksprijs is gegaan naar het ROC van Amsterdam – Sterklas met hun “Canard Burger 2013”. Keukenteam Gio Marcus en Jurgen Sprangers en gastheer Remco Bakkema hebben een schilderij ontvangen.

Uit handen van Walter Rietbergen, juryvoorzitter van de Sharing Success Amusewedstrijd, ontvingen Wesley van Rijswijk en Barry van Tricht van het MBO College Hilversum de Simon de Vogel Award en de door de jury gesigneerde koksbuizen. Het juryrapport was lovend over de creatie van Wesley en Barry. Juryvoorzitter Walter Rietbergen gaf een toelichting aan de 180 gasten “Het niveau was ook dit jaar weer hoog en de creativiteit van de deelnemers om telkens weer invulling te geven aan een nieuw thema is indrukwekkend. De “Crabvocado” stak zowel in presentatie, creativiteit als smaakcombinatie boven de andere amuses uit. De jury was het dan ook unaniem eens over de winnende amuse”.

De opleidingen zien deze finale als een showcase voor de opleiding en stimuleren hun studenten dan ook om deel te nemen. Het niveau is de afgelopen jaren dan ook flink gestegen.
Niet alleen het niveau van de wedstrijd, ook de uitstraling van Grand Hotel Huis ter Duin en de kwaliteit van de jury maken deelname tot een bijzondere en spannende ervaring. Voor extra spanning maar ook ontspanning zorgde presentator en Business X-Factor coach Henkjan Smits, tevens ambassadeur van de Sharing Success Foundation. Met zijn interviews van zowel jury als de studenten kreeg de middag een extra cachet. Tijdens het juryoverleg verraste CPG divas – Charming, Proud and Gorgeous het aanwezige publiek met een spetterend optreden.

Aan het einde van de middag kon er aan Kees van den Broek, directeur van het Liliane Fonds, een cheque van bijna € 200.000,- worden uitgereikt. Letterlijk en figuurlijk delen ondernemers, personen en bedrijven hun succes ten bate van Sharing Success en steunen daarmee het goede doel.

De finale van de amusewedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door VacuVin, Kwast Wijnkopers, Hanos, Heuvelman AV en Grand Hotel Huis ter Duin.

Deelnemende Opleidingen
ROC van Amsterdam – Sterklas Amsterdam
MBO College Hilversum Hilversum
ROC de Leijgraaf Cuyk
ROC Mondriaan Den Haag
Hotelschool Amersfoort Amersfoort
Cingel College – Cas Spijkers Academie Breda
Scholengemeenschap de Rooi Pannen Tilburg
Nova College Haarlem
Horizon College Heerhugowaard
Scalda College voor Hotelmanagement
en Gastronomie Middelburg

Juryleden Amusewedstrijd
Walter Rietbergen Executive Chef Grand Hotel Huis ter Duin – Noordwijk
(Juryvoorzitter)
Henk Savelberg Eigenaar/Chef-kok Hotel Restaurant Savelberg
Dennis Vinken Chef-kok Simon de Vogel Traiteur – Den Haag
Michel van Riswijk Chef de Cuisine Landhuishotel De Bloemenbeek /
SVH Meesterkok
Marcel van Lier Chef-kok Restaurant Latour – Noordwijk (*)
Stan Kerckhoffs Maitre Restaurant Latour – Noordwijk
Alfred van der Toolen SVH Meestergastronoom
Eduard van der Toolen Eigenaar Kwaliteit in Gastvrije Service
Jaap Kwast JJC Kwast Wijnkopers
Alfons Kiljan Account Manager JJC Kwast Wijnkopers
Loek Beemster Nationaal Account Manager Hanos / SVH Meesterkok

Sharing Success is een participatiefonds dat zich speciaal richt op ondernemers, waarbij donaties verder kunnen gaan dan alleen het storten van een bedrag. Ook de kennis van ondernemers kan waardevol zijn om bepaalde situaties ergens anders in de wereld op te lossen. Uitgangspunt van dit initiatief is dat ondernemers wel degelijk bereid zijn hun succes te delen met kinderen die het een stuk minder gemakkelijk hebben in de wereld. Een kind met een handicap in een ontwikkelingsland heeft immers veel minder kans op succes dan menigeen om ons heen. Sociale acceptatie speelt hierbij een belangrijke rol

Sharing Success richt zich in het bieden van hulp op kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. De donaties van Sharing Success worden vooral besteed aan basisfaciliteiten die de individuele hulp uitbreiden en verbeteren. Dit zijn voorzieningen als revalidatiecentra, dagverblijven, schoolinventarissen, inrichtingen voor vakopleidingscentra, transport en trainingen.

Locatie:
Grand Hotel Huis ter Duin
Koningin Astrid Boulevard 5
2202 BK NOORDWIJK
telefoon: 071-361 92 20

MBO Horeca Hilversum