Circle of life

Adopteer een kalf - Circle of life

De horeca opleiding van het MBO College Hilversum adopteert een kalf.
Het kalf wordt half februari 2014 geboren wordt op authentieke boerderij de Lindenhoff.
Daar wordt het een jaar lang gevoed en verzorgd en is het het middelpunt van de lessenreeks ‘Circle of life’. Na 12-14 maanden zal het kalf worden geslacht en wordt het in zijn geheel verwerkt in lesrestaurant Du Roc van de horeca opleiding in Hilversum.

Projectleider Huib Kabel: “We gaan met dit project terug naar de basis van de ‘producten’ die we in onze gerechten verwerken. Melk komt niet uit een pak en vlees komt niet uit het vriesvak! Daar gaat een leven aan vooraf. Dat dat een goed leven kan zijn laten we met dit project aan onze studenten zien.
We brengen onze studenten op deze manier respect voor dier en natuur bij. Als je weet waar de ‘producten’ waarmee je werkt vandaan komen, denk je wel twee keer na voordat je iets weggooit.”

Opening project
Dinsdag 18 februari zal Michel van der Kroft het project officieel openen in de stallen van boerderij de Lindenhoff. Er is gelegenheid het kalfje te zien en de stallen te bekijken.

Samenwerking onderwijs, boerderij en top-chefs
Het project Circle of life is een samenwerking van de horeca opleiding van het MBO College Hilversum, authentieke boerderij de Lindenhoff en verschillende top-chefs zoals
chef Menno Post van **restaurant de Bokkendoorns in Overveen en chef en SVH Meesterkok Michel van de Kroft van *restaurant ‘t Nonnetje Harderwijk.

Deelnemende organisaties en chefs
Boer Dirko te Voortwis –
Boerderij de Lindenhoff in Baarnbrugge.
Website: http://www.lindenhoff.nl

Chef Menno Post –
restaurant de Bokkendoorns in Overveen.
Website: http://www.bokkedoorns.nl/

Chef SVH Meesterkok Michel van de Kroft –
’t Nonnetje in Harderwijk.
Website: http://www.hetnonnetje.nl/

Meestergastheer en Wijnmeester Johan Kragtwijk –
Karel V in Utrecht.
Website: http://www.karelv.nl

Vinoloog Jan-Willem Schuld –
PAUL FAGEL Arsenaal Restaurants in Naarden.
Website: http://www.paulfagel.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Huib Kabel,
docent gastronomie en projectleider Circle of life.
E-mailadres: Kabelh@talnet.nl
Telefoon: 06-31698765

MBO Horeca Hilversum