Bijzondere samenwerking in Food For Thought

Maandag 25 augustus geeft wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok om 10.00 uur in het Raadhuis het startsein van het project Food for Thought van het MBO College Hilversum. Daarna zal Jan Douwe Kroeske de studenten die komende weken aan dit project gaan werken inspireren te komen tot een creatief en uitvoerbaar plan.

Bijzonder project
Food for Thought is een bijzonder project waarin onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samenwerken. Komende weken gaan groepjes studenten van de opleiding Bouwkunde en de Opleiding Horeca de strijd met elkaar aan: wie ontwikkelt het beste plan voor een duurzaam tijdelijk en exploitabel leerbedrijf: een horecapaviljoen op de onbebouwde kavel naast Kroymans op het Arenapark. Het stuk naast de Rabobank mag ook gebruikt worden in de planvorming. Deze opdracht is samen met Vastgoed Owners Collectief (VOC) geformuleerd. Dit bedrijf heeft de ambitie zich als kantorenpark stevig op de kaart zetten door het realiseren van een onderscheidend gebiedsconcept. Er zijn daarvoor ideeën om de onbebouwde kavel naast Kroymans (en wellicht het stuk grond naast de Rabobank) tijdelijk in te richten met een unieke invulling en er meerwaarde mee te creëren. Aangezien het MBO College Hilversum deel uitmaakt van het ArenaPark en haar studenten zoveel mogelijk praktijkgericht onderwijs aanbiedt, heeft het VOC de kans gegrepen een samenwerkingsverband met elkaar aan te gaan om dit leerwerk-concept te ontwikkelen en realiseren. Het zorgt voor een versteviging van de onderlinge relaties en toont de kracht en uitstraling van de aanwezige mogelijkheden op het ArenaPark.

Uitdaging voor studenten
Food for Thought is een bijzondere onderwijsvorm die de studenten op scherp zet en uitdaagt. Een plan ontwikkelen dat mogelijk daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Deze leergang wordt ondersteund door een online leeromgeving, volledig op maat gemaakt lesmateriaal en inspirators uit het bedrijfsleven die gastcolleges, projectbezoeken en visiting critics verzorgen. De studenten presenteren woensdag 17 september in het Raadhuis hun plannen aan de jury bestaande uit onder meer Sarriel Taus, oprichter van restaurant Fifteen van Jamie Oliver.

Duurzame samenwerking en ontwikkeling
Food for Thought is de opvolger van het project Dakschatten en is een initiatief van Architectenbureau Robin Kerssens en Takta Opleidingen in samenwerking met het MBO College Hilversum. Een bijzonder project dat een brug vormt tussen het bedrijfsleven, de overheid en het regulier onderwijs. De gemeente Hilversum stimuleert en faciliteert dit initiatief waarin, het onderwijs en het bedrijfsleven zich in zetten voor een duurzaam en klimaatneutraal Hilversum.

MBO Horeca Hilversum