Alleen nog een Ipad in m’n tas

Ipad project MBO Horeca Hilversum

MBO College Hilversum start met een Ipad project

Komend jaar starten twee klassen aan de opleiding Horeca ondernemer manager het schooljaar met enkel een Ipad in hun tas. De 40 leerlingen krijgen een Ipad in bruikleen gedurende hun 3 jarige opleiding.
‘Alle lesstof wordt voor dit project gedigitaliseerd en verrijkt met filmpjes en andere interactieve elementen. Ook maken we gebruik van bestaande leermiddelen van uitgever Eduactief’ aldus Steven van Schaaik, projectleider van het Ipad project en docent. Van Schaaik zag de afgelopen jaren Ipad-projecten bij middelbare scholen maar miste de aansluiting voor het MBO. ‘Het is in het beroepsonderwijs altijd de kunst om de lessen concreet te koppelen aan het beroep waar leerlingen voor op school zitten. Met de Ipad maken we de stof inzichtelijk en interactief. ’

In samenwerking met uitgever Eduactief en met ondersteuning van Apple is het Ipad project in het leven geroepen in het kader van onderwijsvernieuwing binnen het MBO. ‘Docenten werken vaak met een eigen presentatie tijdens de lessen. Doordat we nu aan gezamenlijke content werken voor de Ipad moeten wij als docenten gezamenlijk ook weer kritisch naar onze lesstof kijken. Dat scherpt alleen maar aan!’ Door lesstof zelf vorm te geven en vast te leggen ontstaat er ook een goede digitale database van lesmateriaal. ‘Met één druk op de knop kan het scherm van de Ipad op het bord worden getoond waardoor je huiswerk laten zien een fluitje van een cent wordt en we drukk¬en de print en kopieerkosten.’

Docenten en Ipads
‘Sommige collega’s werken dagelijks met een Ipad, smartphone en het digiboard. Anderen hebben wat minder ervaring. Voor deze laatste groep bieden we workshops aan’.
Volgens van Schaaik zullen docenten altijd aansluiting moeten blijven zoeken met de studenten. ‘Daardoor houdt onderwijs je als docent jong!’ De school wil op basis van dit project kijken naar mogelijke uitbreiding van ‘Ipad onderwijs’ binnen het MBO College Hilversum.

Dit bericht in het nieuws:
http://www.dichtbij.nl/t-gooi/regionaal-nieuws/artikel/2900752/enkel-met-ipad-in-tas-naar-mbo-college-hilversum.aspx

MBO Horeca Hilversum