De Horeca-afdeling van het MBO College Hilversum is biedt studenten de mogelijkheid om hun eindstage af ter ronden op Curaçao en of Bonaire. Derde jaars studenten van de opleiding Manager/ ondernemer horeca en/of Meewerkend horecaondernemer krijgen de mogelijkheid 20 weken stage te lopen bij diverse luxe resorts.

Bij de aanvang van het project is gestart met een eerste groep van 8 stagiairs in het pilotjaar 2013, waarbij twee studenten per stagebedrijf werken op de afdeling Food & Beverage afdeling en/of Frontoffice. De resorts zijn erkend als leerbedrijf door www.stagemarkt.nl en zijn gericht op Nederlandse toeristen.

Stage buitenland ABC eilanden
Goede begeleiding
Voor hun reis naar Curaçao worden de studenten en hun ouders in het tweede jaar uitgebreide voorlichting. Ze krijgen informatie over de cultuur, het klimaat, kosten, stagevergunning en alles over het wonen op Curaçao. Eenmaal op Curaçao is er een ervaren stagebegeleider woonachtig vanuit het MBO College Hilversum met een onderwijsbevoegdheid, die de stagiaires begeleidt gedurende hun stage.

Samenwerking
Voor dit unieke stage werkt MBO College Hilversum samen met Curaçao. o.a. huisvestingcuraçao en bocuraçao. Zij zorgen ervoor dat de studenten op het gebied van wonen en werkvergunningen niet aan hun lot worden overgelaten en dat alles strak geregeld is. De studenten wonen samen in een stagehuis, in het centrum van Willemstad op loopafstand van de stagebedrijven.

Enthousiaste stagebedrijven
Initiatiefnemer Peter van Rijnbach is Projectleider Internationalisering aan het MBO College Hilversum. Hij bezocht Curaçao in 2011 en is bij verschillende bedrijven langs bezocht om contacten te leggen. Vervolgens heeft hij onderzoek gedaan en een projectplan geschreven. ‘De stagebedrijven waren direct erg enthousiast. Door de groei van de opleiding zullen er vanaf 2016 2 groepen per jaar naar Curaçao gaan. Bedrijven zijn opzoek naar gemotiveerde en goed opgeleide stagiaires waar ze iets van kunnen leren, zodat ze zich verder kunnen professionaliseren. Vanaf september 2016 wordt de samenwerking uitgebreid naar Bonaire en Aruba.Voor meer informatie kunnen ouders en studenten contact opnemen met Peter van Rijnbach Projectleider Internationalisering Curaçao.

MBO College Hilversum
Arena 301 1213 NW Hilversum
E-mail adres: p.vanrijnbach1@rocva.nl
Telefoonnummer: 035 6892019
Mobiel: 06.53.10.66.80


Mocht je opzoek zijn naar een erkend stage en/ of leerbedrijf dan kan je die vinden op:
www.stagemarkt.nl

Huisvesting en stagevergunning
Als je op Curaçao stage gaat lopen dan moet je daar ook wonen en heb je een stagevergunning nodigen. Deze bedrijven hebben vertegenwoordigers in Nederland en op Curacao die alles voor je kunnen regelen.

Huisvesting
www.huisvestingcuracao.com/opleidingen/rochilversum
• Stagevergunning www.bocuracao.nl

Nuttige links
Luchtvaartmaatschappijen
• Cheaptickets – www.cheaptickets.nl
• KLM – www.klm.nl
• ArkeFly – www.arkefly.nl
Overheid
• Curacaohuis – www.kgmc.nl/nl/
• Immigratie Curaça – https://immigrationcard.curacao.com/
• Studie financiering – www.duo.nl