Cateringbeheerder /-manager

De cateringbeheerder / -manager organiseert de catering in een hotel, zorginstelling of bij de overheid. Je geeft leiding aan medewerkers die voedsel en drank bereiden en serveren, bestelt producten en onderhoudt contacten met leveranciers.

Daarnaast verricht je ook de bijbehorende administratie zoals budgetbewaking, planning, personeelsbezetting,
goederenstroom, etc.. Bovendien werk je mee met het bereiden en uitserveren van maaltijden en andere dagelijkse werkzaamheden. De functie van cateringbeheerder is ingewikkeld: je bent constant aan het coördineren en regelen, terwijl je steeds in het oog houdt dat zowel de klant als de opdrachtgever tevreden blijft.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • het opstellen van roosters, geven van aanwijzingen en
    instructies aan medewerkers
  • personeelsbeleid: aannemen van nieuwe medewerkers,
    uitvoeren van functiebeoordelingen, regelen van verlof,
    toezien op de naleving van de voorschriften op het gebied van
    veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden
  • bewaken van budgetten
  • zorg dragen voor de administratie van inkoop, verkoop en
    personeelsbezetting

Waar kun je gaan werken?

  • cateringbedrijven
  • zorginstellingen
  • hotels, restaurants
  • overheidsinstellingen

Domein: Horeca, Bakkerij & Facilitair
Opleidingsrichting: Hotelschool & Horeca
Officiële naam: Fastservice (Cateringbeheerder/-manager)
(95431)
Niveau: 4

Welke vooropleiding heb je nodig?

Eén van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om
je aan te melden:

  • Gastheer / -vrouw
  • Medewerker Fastservice
  • Overgangsbewijs 3-4 havo/vwo

Een intakegesprek of toets maakt deel uit van de
toelatingsprocedure.

Speciale eisen

  • werk hebben bij een erkend leerbedrijf

Verder leren

  • HBO – Food and Business
  • HBO – Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO)